Girona

Girona, of Gerona, is de hoofdstad van de provincie Gerona in Catalonië, Spanje. De stad is een favoriete bestemming onder Nederlanders, omdat het relatief goedkoop reizen is naar de stad en het een stuk rustiger is dan Barcelona. De stad ligt tussen twee grote rivieren, de Ter en de Onyar. Het historisch centrum heeft een prachtige kathedraal en de Joodse Wijk zit vol met kleine steegjes, trappetjes en restaurantjes. Girona heeft een rijke geschiedenis en dit is terug te zien in de stad zelf. In de stad staan nu nog originele delen van de stadsmuur en de rest is gerestaureerd in de originele staat. De stad is verschillende keren overgenomen, daarom heeft de stad ook een gevarieerd uiterlijk. Zo zijn in de stad ook originele Arabische badhuizen te vinden, die gebouwd zijn in 1194. De stad ligt zelf niet aan het strand, maar je reist gemakkelijk per bus of huurauto binnen een uur naar de Costa Brava. We geven je graag een betrouwbaar overzicht van je Reis naar Girona, Hotels en Autohuur in Girona.

Reis naar Girona

Zowel vanaf Schiphol als Eindhoven Airport reis je met respectievelijk Transavia en Ryanair naar Girona. De vlucht duurt slechts 2 uur en vanaf het vliegveld van Girona ben je ook binnen een half uur in het centrum van Girona. Technisch gezien kun je dus ontbijten in Nederland en met de lunch al in een leuk restaurantje In Girona zitten! Vanaf het vliegveld van Girona reis je met een huurauto, bus of taxi naar het centrum. Op de luchthaven komen ook veel reizigers aan die vanuit Girona naar bestemmingen zoals Pisa, Rome of Ibiza. Lees verder voor meer informatie over je reis naar Girona.

Hotels Girona

Mocht je eenmaal je vliegticket Girona hebben geboekt, dan is het tijd om een hotel in Girona te boeken. Girona is niet zo heel groot, maar het is wel gemakkelijk als je dicht bij de meeste bezienswaardigheden een hotel boekt. Veel hotels in Girona liggen dicht bij de rivier Riu Onyar. Langs deze rivier aan de oostkant ligt ook de Joodse wijk El Call, waar de meeste hotels in de buurt zijn gevestigd. In deze wijk zijn verschillende hotels te vinden, zoals het Marriot en het DoubleTree hotel van Hilton. Geniet van de uitmuntende service, heerlijk eten in de restaurants en geweldige uitzichten vanuit de rooftop bars of rooftop pools. De pagina bevat nog meer informatie over de beste wijken waar je een hotel kan boeken en wat deze wijken te bieden hebben. Boek meteen je hotel in Girona.

Autohuur Girona

Een auto huren in Girona geeft je de mogelijkheid om flexibel te reizen en niet afhankelijk te zijn van taxi’s of ander openbaar vervoer. Je kan verschillende typen auto’s boeken via onze website, van compacte auto’s tot grote SUV’s. Op deze pagina staat informatie over de verschillende auto’s, ophaallocaties in Girona en extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld al vanaf het vliegveld Girona-Costa Brava je auto huren. Er zijn ook enkele ophaallocaties in de stad zelf. Zie jij jezelf al rijden in Girona, langs de Costa Brava en misschien wel naar Barcelona? Boek nu meteen je huurauto in Girona!

Bij ons krijg je cookies, hiermee kunnen wij de beste service en ervaring aanbieden. Ga verder en zoek voor jou de allerbeste deal!

Bevestig